Кметът на община Перник почете най-изявените абитуриенти

Традиционната среща между кмета на община Перник и най-изявените абитуриенти от пернишките училища се проведе и тази година. На официална церемония в Художествената галерия в Минната дирекция присъстваха 31 зрелостник от 11 средни общообразователни училища и професионални гимназии.

„Изминава един етап от вашия живот. Етап, в който вие сте изградили основа, която със сигурност ще ви даде ново житейско развитие. Ще определи вашия професионален път“, заяви кметът Владимиров, като изрази увереността си в бъдещето на младите абитуриенти. Той призова учениците да бъдат горди с талантите си и да се стремят да реализират потенциала си, като в същото време ги насърчи да запазят връзката с родния Перник, който е уникален и заслужава внимание и грижа.

Всички абитуриенти бяха почетени с кратка визитка и получиха сертификат за отличие, а също така и икона на Свети Иван Рилски – закрилникът на Перник, с желание за успех и благополучие. Подкрепени от Регионалния исторически музей, младите хора имаха възможността да се запознаят с мобилната изложба „Абитуриентският бал – едно ретро намигване“, където бяха представени абитуриентски рокли от миналия век, част от фонда на музея.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *