Областният управител Георги Динев участва в регионална конференция на Инспекцията по труда

Областният управител на област Благоевград, Георги Динев, активно се ангажира в регионална конференция, организирана от Инспекцията по труда на тема „Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква.“ Събитието, проведено в Благоевград, бе част от националната кампания, инициирана през февруари 2024 г., с цел предотвратяване на трудовия травматизъм.

В своето обръщение към участниците от форума, областният управител подчерта важността на колективните усилия за намаляване на трудовия травматизъм до минимум или дори до нула. Той изрази ангажимента си като партньор и съмишленик в усилията за повишаване на информираността на работодатели, институции и работници относно безопасните работни условия.

По време на конференцията бяха обсъдени правилата за безопасна работа и важността на тяхното спазване, като се акцентираше върху предотвратимостта на мнозинството от трудовите злополуки при спазване на съответните мерки за безопасност. Изпълнителният директор на Инспекцията по труда, Екатерина Асенова, подчерта необходимостта от създаване на култура на безопасност и здраве на работното място.

Националната кампания, стартирана с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика, се организира в различни областни градове в страната, с цел да се подчертае важността на трудовата безопасност и да се насърчи активното участие на обществото в предотвратяването на трудовите злополуки.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *