XXI ретро парад на автомобили привлече стотици посетители в Благоевград

Класическите автомобили на пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград привлякоха стотици жители и гости на града, превръщайки се във впечатляващ музей на открито. Колекционери от различни региони на България, Сърбия, Македония и Гърция се събраха за участие в XXI ретро парад.

Близо 200 превозни средства от различни десетилетия бяха представени на изложението, като посетителите имаха възможност да се снимат с тях и да се запознаят с историята им. На официалното откриване на събитието присъстваха кметът на Благоевград Методи Байкушев и заместник-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев, които поздравиха любителите на класически автомобили.

Голямата награда на Община Благоевград бе присъдена на Антон Костадинов от Перник, който участва в изложението с два ретро автомобила „Мерцедес“. Събитието премина под звуците на парадна музика, изпълнена от Биг Бенд – Благоевград. След срещата си в Благоевград, колекционерите се отправиха към следващите дестинации на ретро парада. Организатор на събитието е Автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин“, с подкрепата на Община Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *