Първи фестивал на спортните клубове в Дупница

Община Дупница бе домакин на първия демонстрационен фестивал на спорта, организиран от Постоянната комисия по спорт към ОбС Дупница. Събитието събра 12 официално регистрирани спортни клуба от региона. Фестивалът стартира с церемония и въздигане на националния флаг от Европейската шампионка и гордост на Дупница, Алисия Сусанина, която постави началото на спортното събитие.

Почитателите на спорта и любознателните граждани имаха възможността да се запознаят с разнообразието от спортни дейности, включително и с нерегистрирания, но все по-популярен спорт Street Workout, практикуван от младежи извън залата.

Кметът на града Първан Дангов, изрази благодарност към организаторите и поздрави участниците, подчертавайки важността на спорта за обществото и призовавайки за още по-голямо ангажиране и подкрепа в развитието на спортната култура в Дупница.

Събитието стана възможно благодарение на усилията на общинските съветници г-н Иво Ников и доайена на спорта в Дупница г-н Асен Илиев, които с ентусиазъм и преданост към идеята за популяризиране на спорта в общината, събраха спортната общност в единен фестивален дух.

Настоящите и бивши треньори, както и заместник-кметовете г-жа Валентина Караганова и г-н Бойко Христов, също се присъединиха към събитието, подчертавайки важността на спорта като средство за развитие на здравето, дисциплината и духа на общността.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *