Общинският съвет в Радомир се събра на заседание за намаляване на риска от бедствия

Под председателството на кмета на Община Радомир, Кирил Стоев, Общинският съвет проведе заседание, на което бяха обсъдени важни въпроси свързани с намаляването на риска от бедствия. На срещата присъстваха заместник-председателят на Общинския съвет Иличо Йорданов, както и заместниците на кмета – Станислава Генадиева и Гергана Здравкова, заедно с представители на различни отдели и служби на общината.

Сред важните точки от дневния ред бяха Годишният план за организиране на дейности за защита на населението при бедствия и аварии, Правилата за устройството и дейността на Съвета за намаляване на риска от бедствия, Общинската програма за намаляване на риска от бедствия и Планът за защита от бедствия на Община Радомир.

Сред основните цели на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия е поддържането на готовност на Общинския щаб за изпълнение на планове за защита при бедствия, организирането и координирането на звената на Единната спасителна система и провеждането на превантивни дейности.

Всички документи, обсъдени на заседанието, бяха приети с пълно единодушие от членовете на Общинския съвет. В края на срещата бе разгледана възможността за удължаване на срока за прием на документи за доброволно формирование към Община Радомир, като критериите за прием са публикувани в официалния сайт на общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *