Три фирми участват в конкурса за обновяване на сградата на IV ОУ „Димчо Дебелянов“ в Благоевград

Три водещи строителни компании – „Бул Строй инвест“ ЕООД, „ВИП-2004“ ЕООД и „А – Строй“ ЕООД участват в конкурса за обновяване на сградата на IV ОУ „Димчо Дебелянов“ в град Благоевград. Общината отвори офертите им, в които те представиха проекти за основен ремонт и въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на учебното заведение.

Проектирането, както и строително-монтажните работи, съответно ще изискват прогнозен период от 45 и 180 календарни дни. След разглеждане на представените документи и при липса на несъответствия, Община Благоевград ще премине към отваряне на ценовите оферти. Очаква се този процес да доведе до значително намаляване на потреблението на енергия и редуциране на енергийните разходи на сградата. Освен това, обновяването ще удължи жизнения цикъл на сградата, подобрявайки също така и експлоатационните й характеристики.

Проектът е финансиран чрез Механизма за възстановяване и устойчивост. Следващата стъпка е разглеждането на представените оферти, което ще определи кой от изпълнителите ще поеме отговорността за обновяването на сградата на учебното заведение.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *