Американският университет в България отбелязва успеха на випуск 2024 на 19 май

На 19-ти май, в университетския комплекс „Скаптопара“ в Благоевград, ще се състои тържествена церемония по връчване на дипломите на випуск 2024 на Американския университет в България (АУБ). Тази година събитието ще бъде още по-особено, като церемонията ще отбележи не само завършването на академичния път на 196 бакалаври и 23 магистри, но и ще отдаде заслуженото признание на лидери, които са допринесли значително за развитието на университета и обществото.

Водещата фигура в света на образованието и дългогодишен приятел на България, Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“, ще бъде удостоена с титлата “Доктор Хонорис Кауза” и ще бъде почетен оратор на церемонията. Тя е не само символ на ангажимента си към образованието, но и фактор за активната подкрепа на развитието на България чрез инвестиции в образование, демокрация и гражданско общество.

Друго важно признание ще бъде връчено на професор Георги Фотев, бивш министър на образованието и ключова фигура в историята на АУБ. Той ще получи Наградата за почетни настоятели на княгиня Мария Луиза за своя принос за създаването и развитието на университета, както и за неговата роля в образователната политика на страната.

В допълнение, специална награда ще бъде връчена на Йордан Карабинов, алумнус от випуск 1997, за неговия ангажимент като президент на Асоциацията на възпитаниците на АУБ и активната му роля в създаването на мост между университета и бившите студенти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *