Община Разлог получи финансиране от държавния бюджет за нови инфраструктурни проекти

В резултат на успешно проведени преговори, кметът на община Разлог, г-н Красимир Герчев, подписа споразумение с министъра на Регионалното развитие, г-жа Виолета Коритарова, за финансиране на нови приоритетни проекти в общината със средства от държавния бюджет.

Според споразумението, община Разлог ще получи общо 17,6 милиона лева, които ще бъдат използвани за реализация на няколко ключови проекта. Сред тях са ремонтът на водопроводната и уличната мрежа в град Разлог на стойност 6 972 000 лева, довеждането на водопровод в село Годлево с 4 199 000 лева, както и корекцията на река Бела с одобрени средства от 2 026 500 лева.

Освен това, ще бъдат предприети действия за благоустрояване на центъра на град Разлог със сума от 2 181 000 лева, на парк „Саровица“ с 2 211 000 лева, както и за изграждането на нова баня в село Баня, за която са одобрени 1 760 000 лева.

„Изключително съм щастлив, че стартираме нова инвестиционна програма за развитие и благоустрояване“, сподели кметът. „Със средствата ще решим жизненоважни и социално значими проблеми, ще подобрим инфраструктурата и възможностите за отдих на жителите на община Разлог.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *