Успешен финал на кампанията ‘Градска рециклиада-Екокино’ в община Банско

В събитие, което обедини усилията на община Банско и училищата в района, завърши второто издание на кампанията „Градска рециклиада-Екокино“. Ученици от всички училища на територията на община Банско включиха своята енергия и ангажираност в състезанието за събиране на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, под мотото „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели Екокино!“.

На финала на кампанията, Магдалена Юсева – заместник-кмет на община Банско, заедно с представители от отделите „Озеленяване“ и „Екология и чистота“, връчиха на училищата по 4 комплекта картонени контейнери за разделно събиране, както и спортни топки за подчертаване на значението на спорта и активния начин на живот.

„Благодарение на вашите усилия, успяхме да съберем и рециклираме значителен брой пластмасови бутилки и метални кенове, като по този начин помогнахме за опазването на околната среда и запазването на ценните природни ресурси. Вие доказахте, че с общи усилия и ангажираност можем да направим голяма промяна и да изградим по-зелено бъдеще за всички нас,“ заяви Магдалена Юсева в обръщение към учениците при обявяване на резултатите от кампанията.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *