Банско става член на Федерацията на европейските карнавални градове

На годишната среща на Федерацията на европейските карнавални градове, която се проведе в град Перник, делегатите приеха с пълно единодушие кандидатурата на Банско за членство в организацията. Заявлението бе представено от кмета на Банско, Стойчо Баненски, и секретаря на Общинска администрация, Иван Докторов, заедно с организатор на кукерски групи от града, Димитър Пицин.

Александър Цицимов, член на Международния борд на Федерацията, подчерта силните аргументи в подкрепа на кандидатурата на Банско. Градът се отличава не само като популярен туристически център в Югоизточна Европа, но и като домакин на множество културни и спортни събития. Делегатите от Перник изразиха възхищението си от участието на банскалии в Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

Иван Докторов потвърди ангажимента на Банско да продължи да организира събития, които отразяват културната идентичност на града, и изрази надежда, че членството във Федерацията ще обогати още повече културния и спортен календар на общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *