Банско отбеляза Деня на българския спорт със спортни игри за деца

Банско се присъедини към цялата страна в отбелязването на Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. От 2005 година насам тази дата е символ на признание и уважение към спортистите, треньорите и всички, които се занимават със спорта и допринасят за прославата на България в тази област.

Под мотото „Здрави и щастливи деца на Банско“, близо 300 малки спортисти от ДГ „Здравец“ показаха своите умения чрез атрактивни спортни игри, подготвени от треньорите на Детска спортна академия – Благоевград. За своето отлично представяне те бяха наградени със златни медали.

Кметът на Банско, Стойчо Баненски, и заместник-кметът Магдалена Юсева присъстваха на събитието, поздравявайки децата и подкрепяйки ги в техните игри. Баненски изрази благодарност към целия екип за грижите и труда им, като пожела на децата да продължат да спортуват и да се учат, за да постигнат успех. Юсева допълни поздравите, като насърчи децата да запазят природата чиста, за да могат да продължат да се занимават с любимия си спорт.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *