Образователна кампания „Аз съм тук! Пази живота!“ обедини ученици и граждани в Радомир

В Радомир стартира образователната кампания „Аз съм тук! Пази живота!“, насочена към повишаване на осведомеността за безопасното движение по пътищата. На срещи с ученици от 8 до 12 клас в рамките на кампанията, председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Росен Рапчев сподели статистика за броя на пострадалите в ПТП и подчерта важността на отговорното поведение на пътя.

Специален гост беше осемкратният рали шампион на България, Димитър Илиев, който съветва учениците да карат с отговорност и спазват правилата, защото това е начинът да се предпазят човешки животи. На събитието присъстваха и висши представители на местната власт, като кметът на Община Радомир Кирил Стоев и заместник-кметовете Станислава Генадиева и Гергана Здравкова, които подчертаха важността на обучението и информирането на младите хора за безопасното си поведение на улицата.

Кампанията, която продължава целия месец, включва презентации, дискусии и раздаване на светлоотразителни гривни с мотото на кампанията „Аз съм тук! Пази живота!“. Събитията са организирани от Община Радомир, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, РУ на МВР – Радомир, Български Червен кръст и Държавна агенция по безопасност на движение по пътищата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *