Откриването на завършения първи етап от проекта за античен град Хераклея Синтика привлече вниманието на обществото

Община Петрич отбеляза завършването на първия етап от амбициозния проект за реставрация и превръщане на античния град Хераклея Синтика в туристическа атракция. Събитието, организирано от екипа на кмета Димитър Бръчков, привлече множество участници и гости, за да отпразнуват важния момент за общината.

Проектът, който включва консервация и реставрация на обекта, се осъществи успешно в първия си етап, предоставяйки завършен туристически продукт. Проектът е резултат от години на археологически изследвания и интензивни усилия за защита на културното богатство на региона.

По време на церемонията, кметът Димитър Бръчков изрази благодарност към всички участници в проекта, включително на професор д-р Людмил Вагалински и на проектните екипи. Той подчерта важността на античния град за региона и страната, като призова за продължаване на усилията за защита и популяризация на Хераклея Синтика.

Сред гостите на събитието бяха депутатът в 49-ото Народно събрание инж. Костадин Стойков, областният управител Георги Динев, както и представители на местната общност и ученици, участвали в проекти и инициативи, свързани с античния град.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *