Близо 200 бакалаври и 24 магистри от АУБ хвърлиха шапките

На официална церемония в Благоевград, близо 200 бакалаври и 24 магистри от различни държави, възпитаници на Американския университет в България, получиха своите дипломи. Събитието започна с тържествена процесия, под съпровода на Биг Бенд – Благоевград, и включваше изпълнения на химните на България и САЩ. Президентът на АУБ, д-р Марги Енсайн, изнесе встъпително слово, след което студентите изразиха благодарност към своите родители и близки с бурни аплодисменти.

Кметът на Благоевград, Методи Байкушев, в своето приветствено слово сподели личните си впечатления от времето, когато е преподавал в АУБ, и изрази увереност в бъдещите успехи на абсолвентите. Той ги насърчи да инвестират своите усилия, талант и енергия в успеха на техните общности, като пожела на всички присъстващи нови лични и професионални постижения.

Церемонията в спортната зала на кампуса на АУБ бе уважена от посланика на САЩ в България, Кенет Мертен, председателя на Борда на настоятелите на университета, Майкъл Марвин, преподаватели и други официални гости. В края на събитието, абсолвентите от Випуск 2024 хвърлиха шапките си високо във въздуха, символизирайки новото начало в техния живот.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *