Молебен и водосвет за здраве отслужиха в Перник

Пред храм „Св. Иван Рилски“ в Перник бе отслужен молебен и водосвет за здраве и благоденствие по повод годишнината от земетресението през 2012 г. Десетки перничани се събраха пред храма, за да се помолят за здраве и спасение от бедствия. На богослужението присъстваха и кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му.

„Нека в този ден бъдем по-смирени. Да се помолим с Божията помощ Перник да бъде по-спокоен, по-мирен, и по-уютен за всички нас“, каза кметът Станислав Владимиров. Той добави, че днешната дата ни напомня за ден, който е оставил отпечатък върху всички нас, и подобни събития ни правят по-смирени. Владимиров подчерта, че животът е кратък и трябва да сме все повече ангажирани да направим така, че цялата общност около нас да живее по-добре.

Предстоятелят на храм „Св. Иван Рилски“ отец Людмил в проповедта си след водосвета призова да се помолим на Бог и да благодарим, че въпреки голямото земетресение, което разлюля града преди години, нямаше жертви. „Въпреки материалните щети и уплахата на хората, Бог не даде да има нито една жертва тук, в нашия град“, каза отец Людмил.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *