Кметът на Банско събра учителите на празнична вечеря

В навечерието на националния празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, общинското ръководство на Банско организира празнична вечеря за бивши и настоящи учители, библиотекари, читалищни и музейни работници от Банско, Добринище и селата от Местенския район.

В приветствието си към тях, кметът Стойчо Баненски изрази благодарност както от свое име, така и от името на всички жители на общината за всеотдайния им труд в полза на обществото. Той подчерта, че тяхната работа е не само професия, но и призвание и дълг. Учителите и културните дейци, като носители на знания и възпитатели на младите хора, играят ключова роля в изграждането на обществото и определянето на неговото бъдеще.

На тържеството присъстваха и зам.-кметовете Сашка Въчкова и Георги Доневичин, секретарят Иван Докторов и общинските съветници Иван Драгосинов и Милена Касапинова. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха певиците с бански корен Мария и Магдалена Филатови, които допринесоха за празничната атмосфера с изпълненията си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *