С музика, шествие и усмивки мина 24 май в Кюстендил

Кюстендил тържествено отбеляза 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Площад „Велбъжд“ беше изпълнен с щастливи деца, учители и културни дейци, които добавиха много цвят и усмивки към събитието. Празникът започна с тържествено шествие, водено от Професионалния духов оркестър Кюстендил, и премина през града с участието на деца, ученици, педагози и културни дейци.

Кметът инж. Огнян Атанасов поздрави събралите се и изрази благодарност към всички учители, читалищни и културни дейци, творци и духовници за тяхната роля в съхраняването на българщината. По случай празника, началникът на Регионално управление на образованието – Кюстендил, Мая Стойчева, връчи почетните отличия „Неофит Рилски“ на заслужилите преподаватели, сред които Донка Стоянова, Евелина Димитрова, Ирена Иванова и Марина Дамянова.

Тържественият ден завърши с издигане на балони със слова, написани от ученици, и концерт на вокална група „Калпазани“ и ученици от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“, които изпълниха песента „Нашият Кюстендил“ по текст на Светла Радкова. Усмивките и емоциите от празника бяха уловени от обектива на Vladislav Chanev Photography.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *