Осем нови проекта ще бъдат реализирани в Община Радомир по Националната програма „За чиста околна среда“

Община Радомир ще реализира осем проекта в рамките на Националната програма „За чиста околна среда“ на ПУДООС. За първи път общината печели четири проекта за малките населени места в рамките на една програма. „Когато се работи с енергия и желание, резултатите са налице,“ коментира кметът Кирил Стоев.

В градския парк на Радомир ще бъде изградена нова площадка за стрийт фитнес. Проектът „В природата няма почивен ден – зелена алея на спорта“ включва поставяне на комбинирани уреди за спорт, лостове, халки, пейки и кошчета за отпадъци.

В село Долни Раковец ще бъде създадена зона за спорт и отдих по проект „Облагородяване на зелени площи и създаване на зона за отдих и спорт“. Проектът предвижда поставяне на уреди за спорт на открито, пейки, кошчета за отпадъци и зацветяване на зелените площи. В село Дебели лаг ще бъде изградена зона за отдих и игра. Проектът включва почистване и обособяване на пространството, поставяне на нови пейки, кошчета за отпадъци и детски съоръжения за игра, както и зацветяване на площите.

В село Дрен ще бъде изградена нова детска площадка в рамките на проект „Детска площадка сред чистата природа на с. Дрен“, реализиран с партньорството на неправителствената организация „Заедно за Дрен“. Проектът включва почистване на центъра, закупуване на нови съоръжения за игра, люлки, пързалки, пейки и кошчета за отпадъци.

Проектите са с финансиране до 15 хиляди лева. Списъкът на одобрените проекти бе публикуван в навечерието на 24 май, като се очаква подписване на договорите и реализирането им до 31 декември 2024 г.

Освен тези проекти, още четири проекта на образователни институции в Община Радомир ще получат финансиране до 7500 лева. Одобрените институции са ЦПЛР-ОДК в гр. Радомир, ОУ „Христо Ботев“ в с. Дрен, ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор и ДГ „Радомирче“ в гр. Радомир.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *