Студентска научна конференция в ЮЗУ „Неофит Рилски“ привлече над 150 участника и представи иновативни изследвания

Студентска научна конференция, организирана от Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“, бе успешно проведена в периода 13 – 17 май 2024 г. в Университетския център „Бачиново“. Събитието беше част от програмата на Европейската седмица на общественото здраве, под мотото „Здравето е политически избор!“.

Над 150 участника, сред които студенти и докторанти, се събраха, за да споделят своите научни изследвания и разработки. Презентациите включваха разнообразни теми от областта на общественото здраве, спорта, здравните грижи, логопедията, медико-социалните науки и анатомията и физиологията.

Събитието беше отбелязано с активни дискусии и интересни доклади, които представиха иновативни идеи и научни открития. Организаторите от катедра „Логопедия“ посрещнаха участниците и подкрепиха разнообразието на представените изследвания.

В рамките на конференцията бе представено и мобилно приложение за картографиране, което цели да подобри достъпността на обществените пространства, да насърчи студентската и гражданската ангажираност и да подкрепи социалното включване. Това приложение е част от проекта „Map4Accessibility“, финансиран от програма „Еразъм+“, в който Югозападният университет е партньор. В проекта участват и университети и сдружения от Италия, Белгия, Германия, България и Португалия. Това партньорство подчертава ангажимента на университета към иновациите и социалната отговорност.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *