Кметът на Гоце Делчев получи награда от Сдружението на българските училища в Гърция

Атмосферата в дворовете на всички учебни заведения в Гоце Делчев беше празнична и радостна, изпълнена с малко тъга, поради прощаването на абитуриентите с училището. Учениците и учителите в ПМГ „Яне Сандански“ отбелязаха деня с присъствието на официални гости като народния представител Богдан Боцев, кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, Неврокопския митрополит Серафим, представители на общинската управа, членове на училищното настоятелство и класните ръководители на абитуриентите.

Сред гостите, които поздравиха своите приятели по случай най-светлия български празник, 24 май, бяха и представители на няколко общини от северна Гърция, включително заместник-кметът на община Кавала Апостолос Мунцаки, кметът на община Като Неврокопи Елефтериус Тамбуридис, кметът на община Просочани Теодорос Атанасиадис и неговите заместници Георгиос Фиртас, Елефтериос Калайдзидис и Елени Боукли.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов връчи грамоти, плакети и отличия на ученици, учители и ръководители на ученически клубове, които през тази учебна година са постигнали забележителни успехи на национални и международни олимпиади, конкурси и състезания. Тези награди са в знак на признание за техния принос към издигането на авторитета на община Гоце Делчев.

Отличителен знак на дружество „България“ беше връчен на кмета Владимир Москов за огромната подкрепа към българските неделни училища „Иван Рилски“ в гръцките градове Кавала и Драма, както и за приноса му към развитието и популяризирането на българския език, култура и традиции в Северна Гърция.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *