Нови спирки и промяна на маршрута на автобусни линии в община Благоевград

От 1 юни влизат в сила нови спирки и промени в маршрута на част от съществуващите градски и междуселищни автобусни линии в община Благоевград. Промените целят да осигурят по-голяма свързаност и достъпност на селата Долно Българчево и Горно Лешко.

Промените са по  Линия №3: Нови спирки при „Парк хотел Бачиново“ и „Пресевната“; Линия №7: Нови спирки при „Супера“ и бл. № 9 в ж.к. „Еленово“ и Линия №10: Нови спирки при „Супера“ и бл. № 9 в ж.к. „Еленово“, ул. „Броди“ № 36, ж.к. „Струмско-крайна“ и ДСХ „Света Петка“.

Измененията в маршрутните разписания на междуселищните линии включват: Автобусна линия Благоевград – Долно Българчево: Ново разписание с начален час 06:00 и 17:40 от Автогара – Благоевград, което ще се изпълнява ежедневно; Автобусна линия Благоевград – Долно Българчево: Допълнителен курс с начален час 13:40 от Автогара – Благоевград (ежедневно) и Автобусна линия Благоевград – Горно Лешко: Нов курс с начален час 11:30 от Автогара Благоевград (ежедневно).

Промените са резултат от предложение на кмета Методи Байкушев, прието на последната сесия на Общинския съвет на Благоевград през април. Те са насочени към подобряване на удобството за жителите на общината и осигуряване на по-добра транспортна свързаност.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *