VII детски лекоатлетически турнир „Trelleborg и децата на Перник“ събра над 350 млади атлети

Обновеният стадион „Металург“ в Перник стана домакин на VII детски лекоатлетически турнир „Trelleborg и децата на Перник“, който привлече над 350 деца от училища и детски градини в общината. Малките атлети, на възраст от 5 до 13 години, се състезаваха в различни дистанции от 100 до 800 метра.

Организатор на събитието беше лекоатлетката и треньор по лека атлетика Милка Михайлова, с подкрепата на Община Перник и генералния спонсор „Trelleborg“. Турнирът бе също така подкрепен от други местни спонсори.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров, областният управител Людмил Веселинов, зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, Екатерина Мангейна – управител на „Trelleborg“ в Перник и Десислава Стоянова, ръководител на отдел „Изнесени административни центрове“ в общинската администрация.

В отборното класиране на турнира шампиони станаха децата от VII ОУ „Г.С. Раковски“. Второто място заеха учениците на X ОУ „Алеко Константинов“, а третото място бе спечелено от отбора на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *