Кметът на Банско обсъди подобрения в индустриалните зони с местния бизнес

Кметът на Банско, Стойчо Баненски, покани на среща представители на фирми с производствени бази в индустриалните зони на града – Рупчовец, Забиница и Мешинка. В разговора бяха разгледани въпроси, свързани с уличната регулация и осветлението в определени части на зоните, както и с общото подобряване на инфраструктурата.

Баненски подчерта, че взаимодействието между общината и местния бизнес е ключово за икономическото развитие, като подкрепата от местната власт може да се изразява в различни форми. Той се ангажира да съдейства на производителите на мебели за разрешаване на въпроса с уличната регулация и осветление в промишлените зони. Кметът изрази готовност за партньорство и подкрепа от страна на общината за маркетинг и промоция на местната продукция чрез участие в изложения и панаири.

Срещите с представителите на бизнеса от индустриалните зони ще се провеждат на всеки шест месеца. На тях ще се отчита изпълнението на поставените цели и задачи и ще се обсъждат нови предложения за подобряване на бизнес средата, за да се направи Банско по-привлекателно за жители, туристи и бизнес инвестиции.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *