Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“

Община Благоевград, заедно с Националното сдружение на общините в Република България и други общини, кани младите хора да се включат в Националния младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“. Конкурсът цели да ангажира младежите с проблемите на управлението на отпадъците и да ги насърчи да предложат креативни и ефективни решения.

Участниците трябва да разработят кампания, която насърчава жителите на тяхната община да практикуват разделно събиране на отпадъци, намаляване на разхищението на храни и повторната употреба на дрехи, мебели и домакинско оборудване. Идеите могат да бъдат представени в текстов, видео или презентационен формат и трябва да бъдат изпратени по електронна поща на адрес konkurs@namrb.org до 15 август 2024 г.

Конкурсът е отворен за младежи до 29 години и се провежда във връзка с отбелязването на Деня на българската община и местното самоуправление на 12 октомври. Тази година е особено важна за подготовката на общините за новия механизъм за формиране на такса „битови отпадъци“ и въвеждането на нов подход в управлението на отпадъците, който изисква активно участие на гражданите и разширяване на разделното събиране. Пълният регламент на конкурса може да бъде намерен на сайта на НСОРБ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *