Кристиян Иванчов e председател на Постоянната комисия по младежки дейности в Кюстендил

Заместник-кметът на Кюстендил Кристиян Иванчов бе избран за председател на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Първото заседание на комисията се проведе в София, където членовете единодушно гласуваха за Иванчов. Комисията е една от новите тематични експертни общности за настоящия мандат и включва 143 представители от 84 общини и 9 районни администрации.

Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм ще обсъжда въпроси, свързани с развитието на младежките политики и туризма, включващи петима кметове на общини, петима кметове на райони, 38 заместник-кметове, деветима председатели на общински съвети, 33 общински съветници и 62 експерти и ръководители в местните администрации. Основната цел е да се създадат и утвърдят ефективни младежки политики и съвременен подход към туристическия потенциал на общините, като се подпомага утвърждаването на България като дестинация.

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева също ще участва в работата на Комисията. Очаква се партньорството между общините и Министерството на туризма да бъде системно развивано, като взаимните усилия ще се фокусират върху популяризирането на българския туризъм и създаването на устойчиви туристически практики в различните общини.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *