Започна изграждането на новия пешеходен мост над река Струма в Перник

Започна изграждането на новия пешеходен мост над река Струма на улица „Св. св. Кирил и Методий“, свързващ кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. Фирмата изпълнител стартира дейностите по изграждането на мостовите колони, което наложи временна организация на движението заради използването на специализирана техника.

Новото пешеходно съоръжение ще бъде с дължина почти 24 метра, осигурявайки безопасен и удобен достъп за пешеходците между двата квартала. Очаква се мостът да подобри значително пешеходния трафик в района.

Паралелно с изграждането на моста, се подготвя и проект за разширяване на пътното платно на улица „Св. св. Кирил и Методий“. Планът включва обособяване на лента за движение на автомобили на мястото на съществуващия тротоар към улица „Бродо“.

Проектът обхваща и цялостна подмяна на бордюри и тротоарна настилка в участък с дължина 120 метра от улица „Св. св. Кирил и Методий“. Ще бъдат ремонтирани ревизионни, дъждоприемни и други комуникационни шахти, което ще подобри общата инфраструктура и ще повиши безопасността и удобството за жителите на района.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *