Детските градини в Радомир ще работят през лятото с непрекъснат график

На среща с директорите на детските градини в Община Радомир, основната тема бе летният график на заведенията. Осигурени са сборни групи, за да се справят с намаления брой деца. „Важно е да бъдат разработени графиците по начин, който да осигури непрекъснат работен режим в детските заведения през лятото“, заяви заместник – кметът Станислава Генадиева.

Вариантът за видеонаблюдение в общите части на детските заведения бе обсъден, като вече е реализиран в ДГ „Слънце“, а планира се и в останалите две детски градини в рамките на техните бюджети.

Планира се изграждане на единна електронна система за прием на децата, за улеснение на родителите и ръководствата на детските градини.

„Подобряване на условията както за децата, така и за служителите и персонала на детските заведения са сред нашите приоритети, защото именно там се дава основата за развитие на децата ни“, заяви Генадиева. Тя подчерта, че подобни работни срещи ще станат регулярни, за да се подобрят и развият условията в системата чрез диалог и взаимодействие.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *