Благоевград ще има четири нови паркинга

Общинският съвет на Благоевград прие днес предложенията на кмета Методи Байкушев за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) за изграждането на четири нови паркинга в Централната градска част . След изготвянето на ПУП ще се проведат обществени обсъждания, последвани от проектиране и възлагане на строителство при осигурено финансиране. Три от паркингите ще бъдат подземни, а четвъртият ще бъде многоетажен.

Кметът Байкушев обясни, че комплексът от мерки е насочен към развитие на Благоевград по европейски стандарти, като включва повече зелени пространства, ограничаване на трафика в центъра и привличане на туристи. Проектите включват реконструкция и обновяване на ключови площи в града, като финансирането може да бъде осигурено чрез държавния бюджет или европейски проекти.

С изграждането на новите паркинги се цели дългосрочно решаване на проблема с паркирането в областния център. След завършване на строителството ще бъдат възстановени зелените и тротоарните площи, което ще допринесе за подобряване на градската среда и комфорта на гражданите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *