Община Симитли печели проект за оборудване на ДЦДМУ „Слънчев ден“

Община Симитли успешно спечели нов социален проект към Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Проектът, озаглавен „Доставка на ново оборудване и обзавеждане на ДЦДМУ-„Слънчев ден“ – град Симитли”, ще осигури финансиране за закупуване на ново оборудване и обзавеждане. Това ще позволи предоставянето на социални услуги, съобразени с индивидуалните нужди на ползвателите, улеснявайки тяхната реинтеграция.

От 2006 година в Община Симитли функционира Дневен център за деца и младежи с увреждания – „Слънчев ден“, като държавно делегирана дейност с капацитет от 24 места. Центърът предлага специализирани услуги за деца и младежи с различни степени и видове увреждания, като целта е подобряване качеството на живот на децата и техните семейства, улесняване на социалното им включване и стимулиране на независимостта им.

Осигуряването на ново обзавеждане и оборудване ще разшири спектъра от предоставяните социални услуги в центъра, ще задоволи индивидуалните потребности на ползвателите и ще подобри условията както за тях, така и за работещите в ДЦДМУ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *