Първа копка даде старта на ремонта на пътя Поленица – Джигурово

Символично начало на строително-ремонтните дейности по реконструкцията и рехабилитацията на пътя, свързващ с. Поленица и с. Джигурово. Символичната „първа копка“ бе направена от кмета на община Сандански Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет Георги Батев, архиерейския наместник иконом Георги Танчев и представител на фирмата-изпълнител. С изпълнението на този проект един от най-натоварените пътни участъци в общината, който е основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде значително подобрен.

Проектът обхваща обща дължина на пътния участък от 2410 метра, като ще бъдат ремонтирани 1650 метра, които са в лошо състояние и с компрометирана настилка. Договорът за безвъзмездна финансова помощ бе подписан между Община Сандански, Държавен фонд „Земеделие“ и Местна инициативна група – МИГ Сандански, и ще бъде финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общата стойност на строително-монтажните работи е 479 763 лева без ДДС, като финансирането от Държавен фонд „Земеделие“ е 265 478 лв. без ДДС, а от Община Сандански – 214 284 лв. без ДДС.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е „РАСТЕР – ЮГ“ ООД, а срокът за приключването им е 300 календарни дни. Проектът предвижда значителни подобрения в инфраструктурата на община Сандански, което ще улесни транспортните връзки и ще подобри безопасността и комфорта на пътуващите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *