Откриха детския отдел към библиотеката на читалище „Светлина“ в село Раждавица

В кюстендилското село Раждавица бе официално открит детският отдел към библиотеката на читалище „Светлина“. Инициативата, стартирана от Любов Миронова, се реализира благодарение на дарения на средства и книги от Училището за съзнателни родители, дарители и неуморния труд на местните жители. На официалното откриване присъстваха кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет Димитър Велинов, зам.-кметът инж. Росица Плачкова, областният управител инж. Александър Пандурски, Негово Преосвещенство Велбъждски епископ Исаак и други.

Любов Миронова изрази благодарност към всички, които са помогнали за реализирането на проекта и посочи, че детският отдел е създаден с много любов и грижа. Кметът на Община Кюстендил подчерта важността на инициативата и изрази увереност, че тя ще бъде успешна, защото е вдъхновена от любов към децата. Той добави, че новата библиотека ще бъде място, където децата ще могат да отварят прозореца към света чрез книгите.

Библиотеката разполага с богат набор от приказки, римувани приказки, енциклопедии, българска и чуждестранна литература, както и колекция от приказки на народите, подходящи за деца от 3 до 12 години. Стените на детския отдел са украсени с постери, дарени от художничката Петя Константинова. Проектът е продължение на труда на Любов Миронова, автор на „Пътеводител в света на приказките“ и поредицата „Бонбончо“, и се осъществява със съдействието на Община Кюстендил и Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *