nor

Благоевград надъха 12 творци

В рамките на една седмица 12 творци работиха, за да представят един различен аспект на изкуството. Вдъхновени от Благоевград, атмосферата, живота, те представиха една изключителна експозиция. Изложба в Градска художествена галерия в Благоевград показа резултата от V издание на Пленер за съвременно изкуство. Той премина под мотото „Механично смесване на култури“.

Изложбата бе открита от директора на Градска художествена галерия Иван Милушев и куратора Сашо Стоицов.

„Пленерът е уникален по своята същност. Той е единствен по рода си пленер като характер, цели и резултати. Защото става въпрос за едни нови търсения, нови посоки в областта на изобразителното изкуство. Посоки, които могат да се тълкуват по много начини, но най- важното е постигането на един резултат в усещането от страна на публиката”, каза Иван Милушев и представи авторите:

Борис Колев, Борис Сергинов, Георги Георгиев-Jorras, Йордан Панков-J Pank, Камен Старчев, Красимир Кръстев-Rassim, Любен Домозетски, Людмил Лазаров, Надежда Олег Ляхова, Пенка Минчева, Пламен Ковачев и Радослав Нинов под аплодисментите на публиката. Тяхното творчество ще остане във фондовете на Градската художествена галерия в Благоевград.

Публиката успя да се докосне до цветове, различни решения, виждания и начини за създаване на картините. Сред тях можеха да се видят нестандартни избори за изобразяване и техники, някои от които изключващи авторовата ръка и специфика на четката.

Всеки желаещ, да види  тази уникална изложба, може да го направи до 20 август в залите на Градска художествена галерия.

davВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *