Беличанки дефилират в марокански костюми

Кралство Мароко ще разположи в центъра на Белица своите щандове. В тях ще представи богатото културно-историческо наследство , бита и традициите на страната си , ще провокира интереса на посетителите към туристическа дестинация Мароко.

Гостите на празника ще имат възможност да се докоснат до уникалната култура на Кралство Мароко, да опитат от характерните за африканската държава специалитети ще се запознаят с традиционни занаятчийски продукти. Акцент в празничния ден ще бъде традиционната чаена церемония и модно дефиле на марокански женски костюми.

При първото си посещение в Белица за деня  на Мароко през  декември 2017 г. Радослав Ревански кмет на община Белица и Нейно Превъзходителство посланик Закия Ел-Мидауи обявиха пред жителите на общината за бъдещи съвместни инициативи с Кралство Мароко в областта на културата, образованието и икономиката и желанието на държавата Мароко да сътрудничи с община Белица.

Тогава и двамата си обещаха Мароко да участва и във второто издание на празника на община Белица “С любов и вяра в общите ценности”, който ще се проведе на 1 септември 2018 в Белица.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *