Дават стъпки за стартиране на бизнес

Експерти по предприемачество представиха конкретните стъпки за стартиране на бизнес и възможностите за финансиране на бизнес идея в Благоевград. Специалистите разясниха индивидуалния подход към идеята на всеки участник  и консултираха желаещите за разработване на бизнес план и бизнес проект.  Експертите обърнаха специално внимание на отворените в момента покани за подаване на проектни предложения, като например „Насърчаването на предприемачеството“ на Оперативна Програма „Иновации и конкурентоспособност“ и др.

Дейностите по проекта продължават с провеждане на обучения, консултации и разработване на бизнес планове за всички желаещи и мотивирани представители на целевите групи: безработни лица, неактивни или работещи, в т.ч. младежи до 29 г, жени, хора с увреждания, хора в активна трудова възраст, заети, но с желание да започнат свой бизнес или да се подготвят да управляват бизнес.

Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, Център за подпомагане на предприемачеството (БИ-ГД) в партньорство със Сдружение на Югозападните общини (СЮЗО),проведе в Благоевград форум за мотивиране и информиране на бъдещи предприемачи.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *