Сценарист от „Дневниците на вампира“ чете лекции в Американския университет

Повече българи предпочитат Американския университет, с 30 % като цяло е ръстът на първокурсниците в щатския университет. Това се дължи и на облекчения прием във висшето училище,, в подкрепа на гъвкавата образователна система, която предлага американското училище. Студентите в Американския университет започват да учат. В академичните среди ще ги посрещнат президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017) и президентът на АУБ д-р Стивън Съливан. Президентът Плевнелиев е специален посланик на учебното заведение. Това ще се случи във вторник привечер в кампус „Скаптопара“. До сега, цяла седмица „зайците“ се ориентираха. В академичната среда и град Благоевград.

Тази година интересът на студентите към получаване на престижно образование и двойна диплома (валидна както в Европа, така и в САЩ) бележи ръст с 30 на сто, а процентът на увеличение сред българските студенти е 58. От тази есен АУБ добави към академичното си портфолио „Психология“, която студентите ще могат да изучават като специалност или подспециалност в зависимост от техните предпочитания.

В АУБ има новости и в преподавателския състав. Мари Елиът (САЩ) ще преподава в Департамента по журналистика и масови комуникации. Тя е част от творческия екип на редица филмови и телевизионни продукции като „Дневниците на вампира“, „Зомбиленд“ и др. Към същия департамент се включва и Джейсън Мърфи (Ирландия) с награди като документалист от фестивали в Европа и САЩ за филмите „Няма време за губене“, „Отворена присъда“ и „Поколение“. Магдалена Бернасяк (Полша) се включва като преподавател към департамента по политически науки. Магдалена е работила като старши научен сътрудник в European Trade Union Institute в Брюксел.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *