По бяло платно със здравец минаха първолаците в Белица

По най – тържествен начин в Белица се откри новата учебна година. Радостни и в пъстри премени с букети от цветя, балони и знамена, ученици, родители и учители се потопиха в празничния  ден за откриване на новата учебна година и в двете средни училища в града.

По бяло платно със здравец минаха първолаците в Белица.

Първият учебен бе отбелязан като истински празник във всички училища и на територията на община Разлог. Училищните дворове се изпълниха с много настоящи и бивши ученици и учители, родители и гости, с музика, весело настроени и детска глъч.

На празничния 17-ти септември под звуците на Химна на Република България и Европейския съюз стартира новата учебна година. Празничното настроение обхвана всички жители и гости на общината.

Над 2000 ученици от Община Разлог влязоха днес в класните стаи на обновените общински и държавни училища, а 205 първокласници, които получиха много подаръци прекрачиха за пръв път училищния праг.

Директорите на всички учебни заведения в община Сандански, с приповдигнато настроение и усмивки откриха новата учебна година.  Дворовете  на всички училища бяха препълнени с трепетни усмивки и щастливи учители, отрупани с букети.

Развълнувани и пременени новите ученици, първокласници чинно подредени в колонки очакваха с нетърпение първия училищен звънец.

419 първокласници прекрачиха училищния праг в община Петрич.

Кметът на общината Димитър Бръчков откри новата учебна година в две училища – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”с. Кавракирово и Трето основно училище „Гоце Делчев”гр. Петрич. Представител на Община Петрич имаше днес във всяко едно училище в града и селата. Трето основно училище „Гоце Делчев” гр. Петрич посрещна своите ученици с напълно реконструирана и реновирана материална база.

Тържеството за първия учебен ден премина под знака и на две бележити годишнини – 145 години светско образование в Петрич и 130 години Трето основно училище „Гоце Делчев”. 68 първокласници разпределени в три паралелки влязоха в класните стаи на училище „Гоце Делчев”, а 38 деца пристъпиха прага на предучилищните групи.

Първокласниците на Трето основно училище „Гоце Делчев” се включиха в програмата с рецитиране на стихчета. Малките ученици изрекоха в глас „Учители мили, за вашия труд и търпение, дълбок поклон и уважение”.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *