Училище на борда на теснолинейката

Една нестандартна обиколка с теснолинейка.  Mлади български учени ще представят научни въпроси, върху които работят, ще правят демонстрации, ще отговарят на въпроси и ще покажат колко необятна е науката и как засяга всяка област на живота. А всичко това се случва на теснолинейката. На нея ще се качат младите учени на една нестандартна обиколка по случай Европейската нощ на учените.

Тези, които се включат, ще намерят отговора на въпроси като – кое е общото между авокадото и транспортирането на храни, кои са горивата на бъдещето, как изглежда роботът кондуктор, вреден ли е глутенът, защо е цялото това вълнение около астрологията, какво му е на времето, може ли робот да прави профилактика на влак и още много други!

Събитието се организира от „Британски съвет – България” с любезното съдействие на Гражданско сдружение „За теснолинейката”!

Мероприятието ще се проведе във влака между Септември и Велинград на 28 септември – петък, на борда на еталонен влак „Родопи” с маршрут Септември – Добринище.

След кратка почивка за разходка по обновения градски център, обяд и кафе, гостите на събитието могат да се върнат с влак „Вихрен” в 13:30 ч., който в гара Септември също има връзка за София, Пазарджик и Пловдив. Цена на билета Септември – Велинград – 2,70 лв. Всички намаления на БДЖ са валидни! Билети могат да се купуват от всички гари в страната!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *