Всеки трети успял в живота е кадър на ЮЗУ

Всеки трети, четвърти в администрацията, в бизнеса… навсякъде е възпитаник на Югозападния университет. Неофициалната статистика за успелите в България са на база наблюденията на лекар, депутат, бизнесмен, кмет… на Атанас Камбитов. Кметът на община Благоевград д-р Камбитов приветства студенти, родителите им, преподаватели веднага след словото на ректора проф. д-р Борислав Юруков на откриването на новата академична година.

Ректорът приветства първокурсниците и ги поздрави с добрия избор – Югозападния университет. Университетът, който е с най-висока оценка от агценцията по акредитация. „Предстои ви едно вълнуващо пътешествие е студентския живот, а най-скъпото е свободата, свободата на избора – да се развивате или да стоите на едно място. Не спирайте да бъдете жадни за нови знания. Така ще имате силата да променяте света. Бъдете мащабни в мисленето си и независими в делата си“, отбеляза проф. д-р Борислав Юруков. Югозападният университет е храмът на знанието, в който се учат и усъвършенстват над 11 500 студенти, сред които и чужденци от над 20 страни, над 500 докторанти, 20% от които също чужденци.

Ръководители на различни нива в държавната администрация, бизнеса, специалисти, представители на различни институции, всички с потребности за квалифицирани кадри, които подготвя Югозападния университет бяха гости на официалното откриване на новата академична година.

Като кмет се гордея, че съм кмет на град, на община с такава емблема. Югозападния университет е емблема на Благоевград. Университетът е жизненоважна част от живия организъм на града. Никой не трябва да има съмнение, че общината е верен съмишленик, партньор и съюзник. Истината е че ЮЗУ повече от 40 години е еталон за качествено образование. Което е резултат от високия професионализъм и стандарти, които се налагат в университета. През живота си, като лекар, като бизнесмен, като депутат, като кмет съм срещал всякакви хора. Всеки трети, четвърти е възпитаник на Югозападния университет. Това е реалността, реализирани кадри са“, даде кураж за „на добър час“ кметът д-р Атанас Камбитов.

Академичната година бе открита с лайтмотивът за първокурсници и по-големите в университета, че в диманичмото съвремие постоянно се променят подходите и средствата. Но остава необходимостта от знание. Колкото повече се развива обществото, толкова повече нараства нуждата от знание.1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *