Росен Плевнелиев- пръв дарител за даровити студенти

Авторитети, общественици, хора от бизнеса, приятели на Американския университет играха играта на аристократите благотворително. С голф стикове в ръка, след като дариха във фонда за стипендии на изявени студенти. Впечатляващ бе броят на участниците в благотворителния голф турнир, този уикенд на игрищата в полите на Пирин. Турнирът на АУБ бе за набиране на стипендии за талантливи студенти.  А патрон на добрата инициатива бе президентът Росен Плевнелиев (2012—2017). „Днес сме се събрали с  благородна кауза – да дадем  възможност на повече перспективни млади  умове да останат в България. Всички знаем, че най-големият проблем на страната ни е демографският, и решението на това е дадем шанс на младите хора да получат образование на световно ниво, за да останат тук и да  следват мечтите си в родината“.

Турнирът се провежда за втори път, а събраните средства са за фонд за подкрепа на талантливи студенти с финансови затруднения. И въпреки че резултатът от играта в този формат не е важен, ето и класирането: Победители в турнира са: сред напредналите –  Марк Кели от Емирейтс, а в дивизията за непрофесионалисти първо място зае Христо Христов от Асоциацията на семейния бизнес. Купите връчи Светослав Георгиев, управляващ директор на C3i за Европа, възпитаник на Executive MBA програмата на АУБ и основен спонсор на турнира: „За мен е чест да подкрепяме събитие с мисия, надявам се турнирът да се превърне в традиционен“.

Президентът на АУБ д-р Стивън Съливан благодари на всички, които помогнаха за осъществяването на турнира: основният спонсор C3i, спонсорите Райфайзен Пропърти, Емирейтс, Нова ТВ, наред с много други компании и организации. „Вие правите инвестиция в страната и  младите хора в нея, а именно те са най-ценния капитал за всяка една държава. Нашите възпитаници се реализират в различни точки на света, но където и да са – те работят за промяна на обществата  към по-добро и оставят трайна следа“.

Голф турнирът на 29 септември е част от поредица благотворителни инициативи на АУБ. Подобни кампании се организират ежегодно, а основната цел на всяка една от тях е набирането на средства за стипендии за финансово подпомагане на студентите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *