Кои са нетрадиционните, екологични места за туризъм в Югозапада?

Ако знаеш – заведи детето, нека ги нарисува! Тези места са 4 от 17. 4 са ЕДЕН-дестинациите в Югозападна България от общо 17 в цяла България.

Разкажи и на детето си за нетрадиционния, екологичния туризъм, заведи го в Сандански, Кюстендил, Белица или Сапарева баня. И нека ги нарисува. Има обявен конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България“. Децата могат да творят този и следващия месец. Конкурсът започна на 27-ми септември и ще продължи до 27-ми ноември. В него могат да участват деца на възраст от 7 до 14 години включително.

Индивидуалното виждане на участниците в конкурса, разкрива места, които в ежедневието си не забелязваме. Това спомага за популяризиране на малко познатите (прохождащите) туристически дестинации и реализирането на нетрадиционните форми на туризъм, които биха впечатлили всеки турист.

Рисунките трябва да представят „детската“ гледна точка към забележителностите и атракциите, намиращи се на територията на ЕДЕН дестинацията, която се представя (природни, културни, исторически обекти, обичаи, бит, събития, фестивали и др.).

Получените рисунки ще бъдат разгледани от жури и най-добрите сред тях ще получат възможността да бъдат поставени на предвидените за изработване по проекта рекламни сувенири (картички и магнити), които ще бъдат разпространявани в страната и в чужбина. На най-добрите автори ще бъдат връчени и грамоти. Допълнително ще бъде излъчена още една рисунка въз основа на гласуване (брой събрани харесвания) от страна на потребителите на www.facebook.com/Министерство на туризма.

За ЧНГ ще има и победител. В последния от тази година ден ще бъдат обявени резултатите от конкурса.

Конкурсът се обявява за втори път. В първото издание регионът ни имаше и победител в крайното класиране. Александър Каменаров от Сандански бе класиран на трето място със своята рисунка на Епископска базилика.

ЕДЕН дестинациите от България са общо 17 – Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали и популяризират нетрадиционни и екологични форми на туризъм. Те са свързани с темите културен, воден туризъм, защитени територии и нематериално културно наследство.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *