Започна учебната година и по църковните буквари

Със свещеническа благословия откриха новата учебна година в Православния информационен център в Благоевград. Там посрещат децата, учат ги на вярата и добродетелите, занимават ги по интереси в школите по иконопис, църковно пеене, писане… Неделното училище отвори врати. А надеждната тенденция е все повече деца да има и в заниманията по религия.

В Благоевград почти всички деца още в училище са докоснати от учението за вярата, религията и църквата. Във всяко училище има сформирани групи по СИП религия. Учението за вярата и добродетелите се осъществява по съвместен проект на Неврокопска митрополия и Община Благоевград.

Ако детето посещава СИП религия в училище, не означава че няма място и в неделното училище. Напротив. Там обаче може да си избере школа според интересите. Да учи иконопис, да посещава журналистическия клуб и да участва в създаването на вестник или да се включи в групата по църковно пеене. Професор от атинския университет води часовете по източно-църковно пеене. Проф. Йоанис Папхронис доброволно учи и децата, идвайки веднъж в седмицата за репетиции като ръководител митрополитския хор „Неофит Рилски“.

Заниманията в неделното училище са напълно безплатни. Приемат всяко дете, навършило вече 6 годинки. Школите по религия са за деца в началния образователен курс.

Заведи детето. Всяка неделя от 11.00 часа. В Православния информационен център в Благоевград, точно на центъра, срещу операта. И… и родителите ще научат много от децата си за вярата, доброто, добродетелите.

В неделното училище започват от А и Б. Децата първо научават за Богородица, Иисус Христос и Рождеството, научават за освновните празници, за служението в църквата и поведението на миряните в храма, децата в неделното училище намират нови приятели, пътуват, участват в различни конкурси за писане, рисуване, откриват и преоткриват себе си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *