500 посланици на фолклора в Благоевград

Над 500 участници от различни градове на България се включиха в Първи детски фолклорен танцов фестивал „Ритми и багри“ в Благоевград. Танцовите състави представиха богата палитра от фолклор и творчество. Всички участници на фестивала получиха грамоти и плакети, подготвени  от кмета на община  Благоевград д-р Атанас Камбитов.  Наградите бяха връчени  от зместник-кмета по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева, която ги поздрави за отличните резултати.

“В рамките на инициативата станахме свидетели на  изключително творчество, талант и красота. Поздравявам всички Ви за подготовката и доброто представяне.  Всички Вие сте посланици на красивите български традиции и богатия ни фолклор. Вярвам, че с общи усилия ще превърнем този фестивал в традиционен, а надявам се и от другата година да се похвалим и с международно участие. Ще Ви очакваме отново в Благоевград! “, каза на сцената инж. Тунева.

Участие във фестивала взеха Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче”- гр. Русе, фолклорен танцов театър „Родина” – гр. Варна, танцов състав „Чудесия“  – Пазарджик, танцова школа „All steps – всички стъпки” гр. Ямбол, детски фолклорен танцов ансамбъл „Пиринче“ и Детско-юношески Фолклорен ансамбъл „Пиринска Китка” – Благоевград.

На финала на фестивала участниците и публиката се обединиха, за да извият дълго хоро на пл. „Македония“ в Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *