Кой ходи на куклен театър?

Знаете ли, че кукленият театър може да бъде интересен и за порасналите? Така е. Така показа и една премиера на една детска приказка. Една приказка за една обикновена шапчица червена. Малки и големи препълниха залата за премиерата на Куклен театър Благоевград. Много забавни, талантливи актьори, кака и батко, направиха необикновен прочит на червената шапчица. С майсторството – никой да не можа да им откаже да се съгласи с анонса им, че да четеш книжки – това е най-хубавото нещо, по-добро и забавно от телевизията и игрите в телефона.

Да отидеш на куклен театър – това е истинско предизвикателство и за големи. Едно чудно пренасяне в света на приказките, където е свят на доброта, на възможности, на пъстрота. Така и казват от екипа, реализирал постановката – приказка с подходящ прочит за деца от 8 до 88 години. Постановката на кукления театър пък дава и свободата да осъвремениш, смелостта да промениш приказката. И разказва на децата – да имат смелостта да искат да променят… защо пък бабата да не изяде вълка… докато разказват Десислав Чардаклиева и Виктор Кападжиев за червената шапчица, за рождения ден на баба й, за пътечката и горската къщичка… всички кукли и фигури така майсторски изработени и живи, че да им повярваш…

Десислав Чардаклиева и Виктор Кападжиев – двама майстори на кукловодското изкуство. Каката и баткото, познати и от други приказки, оживяващи на сцената на Кукления театър. Те двамата са разказвачите, червената шапчица и бабата, вълка и ловеца в “За една обикновена шапчица червена”. Постановката е дело на екип, от най-високия ранг в сценичното и театралното изкуство за деца.

„За една обикновена шапчица червена“ е едно от двете нови заглавия, заедно с „Принцесата и граховото зърно“, в афиша на Куклен театър Благоевград от този сезон.

Театър за децата в Благоевград има всяка събота от 11.00 часа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *