Идеи за модерната баня: Видове мивки за баня

Различните видове мивки в банята могат да се класифицират според материала на изработка, формата им и начина на инсталиране. При избора на един или друг вид, следва да се ръководите на първо място от избрания стил на интериорния дизайн и оформлението на декора в стаята. По отношение на инсталирането си, мивките в банята имат няколко основни вида.

Мивка за баня върху шкаф

Това е един много удобен вариант, тъй като позволява да спестите много място. В този шкаф можете да поберете много неща, които не е добре да бъдат оставени отвън, например – чисти кърпи, почистващи консумативи, рула тоалетна хартия, по-обемни козметични продукти и други подобни. Освен това шкафът добре прикрива тръбите под мивката, което е доста естетично. Самата инсталация на такава мивка също е по-стабилна и надеждна, а и не отнема много време.

Мивка за баня върху плот

Идеална за минималистични бани, тя прави пространството да изглежда по-свободно и широко. Ако плотът е по-голям, той може да служи и за етажерка за някои по-често употребявани аксесоари – сапун, четка за зъби, гребен и други. Мивката върху плот е с малко по-трудна инсталация, но веднъж монтирана, ще изглежда страхотно. Добре е да обърнете внимание на големината и височината на инсталация, защото иначе рискувате ежедневно неудобство.

Ъглова мивка в банята

Това е един разумен начин за спестяване на пространство с малка баня и успешен дизайнерски прийом. В този случай е необходима ергономична форма на умивалника, която оптимално запълва ъгъла на помещението. Този вид мивка изглежда много хармонично в банята и е неразделна част от интериора.

И накрая, нека обърнем внимание на нещо интересно:

Мивка за баня от стъкло

Този материал ви позволява да осъществите и най-сложните дизайнерски идеи за оформяне на ефирен интериор с много свободно пространство. Най-вече се използва за създаване на интериор в стила на минимализма. Крехкостта на материала изисква обаче внимателна инсталация. Интериорът на баня с мивка от стъкло изглежда необичаен и привлекателен. Със сигурност ще впечатлите всичките си гости.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *