Студентска мода от световна класа в ЮЗУ (видео)

Със стил, класа, красота и сценично поведение, студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ омаяха журито и всички присъстващи на модното ревю,  финално събитие от 12-ия фестивал на изкуствата.

Младите дизайнери показаха световна класа и ни удивиха с уникалните си произведения. На модното ревю студентите на ЮЗУ, специалност „Мода“ представиха своите колекции. А техни конкуренти бяха Нов български университет и Национална художествена академия.

Не само колекциите събраха погледите на публиката и журито, но и очарователните модели допринесоха за красотата на ревюто. Прекрасните модели дефилираха под звуците на изкусен пианист. Дизайнерите представиха голямо разнообразие от модни тенденции. Едни от тях заложиха на елегантни рокли и костюми, а други на по-екстравагантни облекла. Младите дизайнери впечатлиха публиката с колекциите „The woman in white“, “Thousand  identities”, „A La Coco”, “Start Changing Yourself“, „Animeme“, „ Vernissag“, „Salt of Life“, „ The exhausted future1“, “Pretty things outside”, Зоотопия“ и Блясък.

На подиума в Първи учебен корпус талант показаха още студенти от Университета „Гоце Делчев“, гр. Щип, Република Северна Македония.


Аплодисментите на публиката получи и колекция „Жътва“ на малките дизайнери от Школата за мода и дизайн към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с ръководител Мария Онтева.

Победителите в конкурса ще бъдат определени от жури в състав: доц. д-р Елена Тодорова и проф. д-р Емилия Панайотова от Нов български университет, д-р Милка Александрова от Националната художествена академия, проф. д-р Емил Куков и д-р Диана Захариева от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и председател доц. д-р Мария Блажева.

Не липсваха песни и танци, с които възпитаниците на големия Орлин Горанов ни удивиха. Събитието премина в много блясък и разкош, както се очакваше, и всички бяха заслужено наградени.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *