Полезни съвети какво спално бельо е най-добре да изберем

Повлечени от съвременния ритъм на живот и едва смогващи да останем в крак с неговата динамика, понякога пропускаме да обърнем по-голямо внимание на дребните детайли, например на спалното бельо, в чиято прегръдка се отпускаме всяка вечер и очакваме да ни приласкае и помогне да релаксираме, за да се наспим добре.

Но това е голяма грешка и истината е, че точно от избора на спално бельо зависи много качеството на нашия сън. То може да го подобри или пък влоши, затова не игнорирайте неговата важна роля.

Когато купувате спално бельо, винаги обръщайте достатъчно внимание на всички подробности, а те не опират единствено до материал и разцветка. На първо място, качественото спално бельо трябва да има отлични вентилационни свойства. Това означава, че когато спите, въздуха и влагата ще могат спокойно да преминават през него и да ви осигуряват една здравословна среда за отмора. Обикновено точно такива са тъканите, изработени от естествени материали и затова тяхната слава е толкова голяма. Всички сме чували да казват, че по-добро от естествените платове няма и това наистина е така. Същевременно, платът, от който е ушито спалното бельо, трябва да бъде и достатъчно здрав и устойчив. В противен случай само след няколко пранета той вече няма да става за ползване и ще трябва отново да купувате нови комплекти. Така че, когато обмисляте покупката, това също трябва да окаже решаващо значение за вашето крайно решение.

Още нещо, върху което е добре да се замислите – шевовете. Те също трябва да бъдат качествени и здрави. Вероятно на всеки се е случвало да купи спално бельо и след като го използва известно време, шевовете да поддадат и да се разпаднат. Това се случва когато конците не са достатъчно устойчиви, нещо съвсем типично за некачествените спални комплекти. Друг сигнал, който трябва да ви предпази от грешки, е миризмата на спалното бельо. Тя обикновено е провокирана от боите, с които е оцветен комплекта и също говори за лошо качество на плата. В никакъв случай не купувайте такова спално бельо, защото може да бъде много опасно за вашето здраве.

Източник: Spalnobelio.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *