Каква е разликата между кредит с равни вноски и кредит с намалящи вноски?

Кредити на равни или намаляващи вноски за физически лица се предлагат от финансовите структури у нас, които предоставят потребителски кредити, овърдрафт кредити и кредитни карти на български граждани, които отговарят на определени условия. Ако ви разрешат да получите заем, може да изберете един от двата вида вноски и да погасите задължението разсрочено. Тези заеми се предлагат в интервала от няколко стотин до няколко десетки хиляди лева. Условията и общите политики могат да се различават в относителни граници при различните заемодатели.

Условия към кандидатите за заеми на равни или намаляващи вноски

 Краткосрочните и кредитите с разсрочено погасяване от банкови и небанкови дружества са фокусирани към клиентите с постоянен трудов договор, високи доходи и добро цкр.

За хората, които теглят за първи път, кредиторите отпускат и някои атрактивни оферти с промоционални условия като например кредит до заплата с 0% лихва. Условията и критериите за клиентите могат да варират при различните финансови организации.

Опция за получаване на кредит от лица с лош кредитен статус или такива, които погасяват вече съществуващи кредити обикновено се отпускат от фирмите, докато банките имат по-строги правила и се отнасят с недоверие към тях.

Заемодателите, които отпускат заеми с равни или намаляващи вноски имат практика да извършват справка с базата данни на Централния кредитен регистър. Значителен брой фирми отпускат кредити на задлъжнели клиенти, като най-често са с определен лимит. За да се получи кредит с разсрочено погасяване, от клиентите се изисква документ за фиксиран доход. Друг вариант е да докажат, че имат достатъчно активи, чрез които ще се справят с изплащането на кредитния ангажимент.

Източник: vsichki-krediti.comВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *