От Европа похвалиха ЮЗУ за нови бакалавърски и магистърски програми

Най-високата оценка получи Югозападният университет „Неофит Рилски“ заради проект за развитието на устойчив туризъм с Китай, Виетнам и Киргизстан. Под ръководството на ЮЗУ бяха създадени изцяло нови бакалавърски и магистърски програми за устойчив туризъм и устойчиво управление на туризма в три китайски, два виетнамски и три киргизки университета.

Във всеки университет бяха изградени платформи за дистанционно обучение (делигирано кибер пространство) и бяха създадени 8 центъра за отлично знание в сферата на устойчивия туризъм. С университетите от Киргизстан и Виетнам бяха сключени и споразумения за двойни дипломи, по които вече има записани студенти за обучение в Югозападния университет.

Признанието е  от  Ралф Радерс от Изпълнителната агенция по образование, аудиовизия и култура на Европейския съюз (EACEA). В писмото, адресирано до ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков, се дава възможно най-високата оценка на “EACEA” за изпълнението и финалния отчет на ръководения от университета проект „LMPT – Бакалаври и магистри – професионалисти при отворено обучение и обучение от разстояние за развитието на устойчив туризъм в Китай, Виетнам и Киргизстан“. Проектът бе съфинансиран по Програма „Еразъм+“ на ЕС и е с бюджет от 999 500 eвро.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *