Преподавател в НАТФИЗ обогатява 101 сезон на благоевградския театър

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград изпраща 2020-та с ново представление, което зрителите ще могат да гледат в началото на следващата година.

„Колко е важно да бъдеш сериозен“ от Оскар Уайлд

След успешните премиери на спектаклите „Тартюф“ и „Панаир на суетата“, екипът на благоевградския театър продължава да обогатява своя репертоар в сезон 101 на Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Новото представление – „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е следващата съвременна интерпретация на класическо произведение, което публиката ще може да види на сцената. Режисьор на комедията на Оскар Уайлд е Антон Угринов – завършил „Актьорство за драматичен театър“, след това „Режисура“. Антон Угринов сега е  преподавател в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Той поставя на сцените на театър „Възраждане“, театрална работилница „Сфумато“, Народен театър „Иван Вазов“, а „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е първата му постановка в Благоевград. Сценограф на представлението е Ванина Цандева – един от младите, креативни сценографи, изграждащи съвременната визия на театъра; композиторът на представлението – Калин Николов е написал музиката за повече от 100 постановки и филми. Отличен е с театралните награди Икар и Аскеер за авторската си музика..

В новия спектакъл участват актьорите Нено Койнарски, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Албена Чобанова, Жанет Керанова и Мариана Бонева. В две от главните роли, зрителите ще видят най-новите попълнения в трупата на театъра – Недиляна Павлик и Йордан Ангелов, които тази година завършиха НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Стефан Данаилов. В представлението ще участват и студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски“, специалност „Актьорско майсторство“.

Зрителите ще могат да гледат новата постановка „Колко е важно да бъдеш сериозен“ на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ за първи път през месец март 2021 година.

Спектакълът се реализира с подкрепата на Община Благоевград.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *