Откриха новата академична година, юбилейна за ЮЗУ

Югозападният университет „Неофит Рилски“ днес официално откри новата академична 2021/2022 година. Празникът по традиция започна с полагане на цветя пред паметника на Неофит Рилски.

Поради извънредната епидемична обстановка в страната, тържествата за старта на учебната година се проведоха в отделни зали за всеки един от факултетите, а на срещите присъстваха само първокурсници.

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков откри новата академична година и поздрави студентите, преподавателите и служителите с видеообръщение.

„Началото на тази академична година е специален момент от живота на нашия университет, момент с особена символика, която ни кара да се замислим за постигнатото и да гледаме с увереност към бъдещето“, каза проф. Юруков. Той отбеляза, че учебната 2021-2022 година е празнична за Югозападния университет „Неофит Рилски“, защото университетът отбелязва своята 45-годишнина.

Ректорът пожела на академичната общност успешна година, която да донесе на всички удовлетворение и гордост.

За снимките на днешния празничен ден се погрижиха студенти от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“, под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *